SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Aflossingsvrije hypotheek - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij
Terug naar Hypotheken

Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is een lening waarbij u iedere maand alleen rente betaalt. U lost met deze hypotheek niets af en daarom heeft u lagere maandlasten. Omdat u aan het einde van de looptijd het bedrag in een keer moet aflossen en er in deze hypotheekvorm geen vermogensopbouw is, wordt de aflossingsvrije hypotheek vaak gecombineerd met een andere hypotheekvorm. Een vorm waarbij u tussentijds of aan het einde van de looptijd de lening mee kunt aflossen. Ook zou u met de verkoop van de woning de lening eventueel (gedeeltelijk) kunnen aflossen.


Kenmerken aflossingsvrije hypotheek

  • Omdat u alleeen rente betaald heeft u lagere maandlasten
  • Er is geen vermogensopbouw omdat u geen aflossing op de lening betaald gedurende de looptijd

Aflossingsvrije hypotheek en renteaftrek

Sluit u een nieuwe hypotheek? Dan heeft u alleen renteaftrek als u kiest voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Had u op 31 december 2012 al een hypotheek? Dan kunt u over een aflossingsvrije hypotheek wel hypotheekrenteaftrek hebben.
Wilt u verhuizen of u hypotheek oversluiten en had u op 31 december 2012 een hypotheek? Dan mag u nog een aflossingsvrije hypotheek sluiten tot 50% van de waarde van uw woning. Dit betekent dat u naast de aflossingsvrije hypotheek vaak nog een andere hypotheekvorm afsluit. Is het bedrag dat u (nodig) heeft te laag ten opzichte van de waarde van uw woning? Dan kan een volledig aflossingsvrije hypotheek nog mogelijk zijn.

Aflossing en aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek bouwt u geen vermogen op. U lost de lening af met de opbrengst na verkoop van uw woning. Daarom is een belangrijke voorwaarde bij de aflossingsvrije hypotheek dat de waarde van de woning hoger is dan de hypotheek. Zo is er meer zekerheid dat bij verkoop de opbrengst van de woning voldoende is om de hypotheek mee af te lossen.
U kunt zelf ook sparen om de hypothecaire lening op einddatum af te lossen. Of u lost zelf tussentijds een deel van uw aflossingsvrije hypotheek af.

Maak een afspraak met een van onze financieel adviseurs om na te gaan of een aflossingsvrije hypotheek past bij uw wensen en mogelijkheden.


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem