SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Consumenten besteden opnieuw meer - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij
Terug naar Nieuws

Consumenten besteden opnieuw meer

Vooral aan duurzame goederen, zoals huishoudelijke apparaten, werd meer uitgegeven. Ook gaven mensen meer uit aan auto’s en kleding. Verder hebben consumenten meer besteed aan voedings- en genotmiddelen en aan overige goederen, zoals motorbrandstoffen.


Consumenten hebben in juli 2,2 procent meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Vooral aan duurzame goederen, zoals huishoudelijke apparaten, werd meer uitgegeven. Ook gaven mensen meer uit aan auto’s en kleding. Verder hebben consumenten meer besteed aan voedings- en genotmiddelen en aan overige goederen, zoals motorbrandstoffen.

Aan diensten als woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper en verzekeringen gaven consumenten 1,6 procent meer uit. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit, aldus het statistiekbureau.

Positiever

Verder zijn consumenten in september een stuk positiever dan in augustus. Dat komt onder meer doordat ze positiever oordelen over het economisch klimaat. Ook neemt de koopbereidheid toe.

Het consumentenvertrouwen stijgt 6 punt en komt uit op 8. Op dat niveau ligt het consumentenvertrouwen ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (min 8). Het vertrouwen bereikte in april 2000 de hoogste stand ooit, op 27. Het dieptepunt werd bereikt in februari 2013 (min 44).


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem