SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Huis onder water - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij
Terug naar Persoonlijke situatie

Huis onder water

Als de waarde van de woning lager is dan de hypotheek op uw huis dan staat uw “huis onder water.” Als u de maandlasten gewoon kunt blijven betalen is dit geen probleem.


Als de waarde van de woning lager is dan de hypotheek op uw huis dan staat uw “huis onder water.” Als u de maandlasten gewoon kunt blijven betalen is dit geen probleem. Maar op het moment dat u uw huis moet verkopen kan dit een probleem opleveren. U kunt te maken krijgen met een restschuld. Dè Beheermakelaar financiele diensten legt u uit wat een restschuld betekent en wat u er aan kunt doen om dit zoveel mogelijk te beperken.

Restschuld

Verkoopt u uw woning en is de opbrengst lager dan de hypotheek dan is er sprake van een restschuld. Het kopen van een nieuw huis is dan lastig. Behalve de aankoopprijs van de woning moet u dan ook de restschuld van uw vorige woning nog financieren. En het is nog maar de vraag of banken u een nieuwe hypotheek willen geven omdat u een restschuld hebt.

Voorkomen of verkleinen restschuld


Het is niet fijn om te beseffen dat uw huis minder waard is dan het bedrag dat u heeft geleend. Door de volgende maatregelen kunt u de restschuld zoveel mogelijk beperken:

Zorg dat uw spaargeld achter de hand heeft. Zet bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag op uw spaarrekening
Kies voor een hypotheekvorm waarbij u iedere maand een stukje van je hypotheek aflost.
Heeft u je nu een aflossingsvrije hypotheek? Kijk dan of u deze kunt omzetten.
Los zelf extra af op uw hypotheek
Geen probleem
Het hoeft helemaal geen probleem te zijn als de waarde van uw woning nu lager is dan uw hypotheek. Kunt u uw maandlasten gewoon betalen en heeft u geen verhuisplannen dan is er weinig aan de hand. Toch kunnen verhuisplannen ineens om de hoek komen. Bijvoorbeeld door een scheiding, gezinsuitbreiding, ontslag of arbeidsongeschiktheid.

Heeft u een hypotheek met NHG? Dan kan de restschuld, onder voorwaarden, worden kwijtgescholden. Maar voorkomen is beter.

Door regelmatig stil te staan bij uw hypotheek en de risico’s kunt u de kans op een restschuld zoveel mogelijk beperken. Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak met een adviseur van Dè Beheermakelaar financiële diensten


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem