SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Hypotheek overspuiten - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij
Terug naar Nieuws

Hypotheek oversluiten, wat nu?

Besparen op de maandlasten door een lagere hypotheekrente? Of voorwaarden die beter passen bij jouw situatie? Misschien kan je hypotheek ergens anders goedkoper en is oversluiten een oplossing.


Meer weten?

Je Dé Beheermakelaar-adviseur weet precies welke mogelijkheden er zijn voor het oversluiten van je hypotheek, rekent uit of en hoeveel voordeel dit jou oplevert, kijkt of er nog andere manieren zijn om extra te gaan besparen en begeleidt je bij een overstap van hypotheekaanbieder.

Waarom je hypotheek oversluiten?

  • Lagere rente = lagere maandlasten. (Maar niet bij een (bank-) spaarhypotheek.)
  • Geen oversluitboete als je aan het einde van de rentevaste periode oversluit.
  • Eventuele boeterente is aftrekbaar.
  • Meer zekerheid als je de rente lang vastzet.
  • Je persoonlijke situatie is veranderd en je wilt dat je hypotheekvoorwaarden daar (weer) op aansluiten.
  • Je plannen hebt voor een verbouwing.

 

Hoe werkt hypotheek oversluiten?

Als je je hypotheek oversluit, dan zet je je hypotheek in zijn geheel over naar een andere geldverstrekker. Je spreekt daarbij een nieuw, en in de regel lager, rentetarief en een nieuwe rentevaste periode af. Je gaat direct besparen, want een lagere hypotheekrente betekent meestal lagere maandlasten. Of je kiest juist voor meer zekerheid door de rente langer vast te zetten.

Beste moment voor oversluiten: einde rentevaste periode

Loopt binnenkort de rentevaste periode van je hypotheek af? Dat is hét moment om je te verdiepen in nieuwe mogelijkheden. Wil je tussentijds oversluiten? Dat kan ook, maar soms moet je dan wel een oversluitboete betalen. Maar soms is de besparing zó groot, dat zelfs tussentijds oversluiten interessant wordt. 

Wat kost hypotheek oversluiten?

Sluit je je hypotheek voor het einde van de rentevaste periode over? Houd dan dus rekening met extra kosten (oversluitboete). Denk verder aan kosten voor de notaris en de taxateur. Zet je je adviseur aan het werk? Dan rekent hij of zij kosten voor het aantal uren dat hij of zij voor jou aan de slag gaat. Een adviseur maakt trouwens van te voren altijd een rekensom voor je, zodat je weet wat een overstap kost.

Wanneer niet oversluiten?

  • De kosten en de oversluitboete zijn hoger dan de besparing.

  • Je huis staat onder water.

  • Je een lager inkomen hebt dan toen je de hypotheek afsloot.

  • Als je op korte termijn wilt verhuizen.


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem