SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Hypotheken Buitenland - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij
Terug naar Hypotheken

Hypotheken Buitenland

Wanneer u in het buitenland een huis koopt, krijgt u te maken met heel andere regels dan die in Nederland gelden.


Bovendien moet de hypotheek passen bij uw persoonlijke wensen en situatie. Daarom is onze Buitenlandhypotheek per definitie een maatwerkoplossing. U kunt een Buitenlandhypotheek afsluiten in verschillende Europese landen o.a. België, Italië, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. 
Bij de aankoop van een huis in het buitenland dient u rekening te houden met de fiscale gevolgen in het buitenland. Onroerend goed wordt belast in het land waar het is gelegen. U krijgt dus te maken met bepaalde afdrachten voor aankoop, verbouwing, bezit, verhuur en eventuele latere verkoop van de woning.

Maak een afspraak bij Dé Beheermakelaar financiële diensten

Voorwaarden voor Financiering

  • Het minimale hypotheekbedrag bedraagt € 250.000, -
  • Financiering tot maximaal 100% van de executiewaarde
  • De maximale looptijd varieert per land van 20 tot 30 jaar
  • De lening kan vaak voor het grootste deel aflossingsvrij worden verstrekt
  • U hebt een inkomen vanaf € 70.000, - en een vermogen vanaf € 50.000, -

Aandacht voor uw fiscale positie

Voor uw fiscale positie in Nederland is de Nederlandse wetgeving van belang. Woont u in Nederland en is uw nieuwe bezit in het buitenland niet uw hoofdverblijf, dan wordt deze beschouwd als tweede woning. In principe valt de waarde van de tweede woning in Nederland in Box 3 en mag een eventuele lening in mindering worden gebracht op deze waarde. Een positief verschil tussen lening en waarde wordt belast tegen 1,2%. De hypotheekrente voor uw buitenlandse woning is echter niet meer aftrekbaar.
Wordt de nieuwe woning wel uw hoofdverblijf, dan kunt u onder voorwaarden kiezen toch binnenlands belastingplichtige in Nederland te blijven. Daarmee kan de hypotheekrenteaftrek in principe gehandhaafd blijven, maar wordt u voor uw totale financiële positie in Nederland aangeslagen. Of deze optie in uw situatie gunstig is, dient u af te stemmen met een fiscaal adviseur. Wij brengen u graag in contact met fiscale specialisten voor een deskundig maatwerkadvies.


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem