SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Hypotheken - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij

Hypotheken

Een hypotheek is een lening met een onroerend goed als onderpand. In de meeste gevallen betreft dit een woning of een bedrijfspand. De partij (persoon of bedrijf) die de lening aangaat, heet officieel de hypotheekgever. De partij die de lening verstrekt, de bank of hypotheekverstrekker, wordt de hypotheeknemer genoemd.


Je wilt een huis kopen en bent terecht benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis. Het kopen van een huis is in een paar stappen uit te splitsen.

Hieronder vind je de verschillende stappen bij het kopen bij een huis. Zo krijg je kort een indruk wat er allemaal bij komt kijken.

  • Stap 1. Kennismaking en oriënterend gesprek met je adviseur, zodat je weet wat voor jou mogelijk is en welke hypotheek het beste bij je past.
  • Stap 2. Adviesgesprek voor de daadwerkelijke aankoop, specifieke berekening voor de woning van jouw voorkeur.
  • Stap 3. Je bent mondeling de aankoop van de woning overeengekomen. Tijd voor het nakijken van koopakte of koop-/aanneemovereenkomst (bij nieuwbouw).
  • Stap 4. De hypotheekofferte(s) passend bij jouw wensen en mogelijkheden worden opgevraagd en benodigde stukken worden verzameld.
  • Stap 5. Ondertekenen hypotheekofferte en aanverwante documenten. De geldverstrekker zal deze vervolgens beoordelen.
  • Stap 6. Administratieve afhandeling van de hypotheekaanvraag, bijvoorbeeld het regelen van de bankgarantie. Je adviseur houdt contact met de notaris en makelaar.
  • Stap 7. Eventuele afspraak over de verzekeringen.
  • Stap 8. Praktische uitvoering. Te denken valt aan stortingen/betaling die moeten worden gedaan inclusief eventuele kosten voor een testament of samenlevingscontract.
  • Stap 9. Passeren van de hypotheekakte. De notaris zal de leveringsakte opmaken (eigendomsbewijs) en de hypotheekakte in concept opmaken. Dit concept wordt nog door de adviseur gecontroleerd.
  • Stap 10. Afronding/ evaluatiegesprek. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je deze kwijt in het afrondende gesprek.

Meer informatie over wat er komt kijken bij het kopen van een huis?

Voor uitgebreide informatie over wat er komt kijken bij het kopen van een huis kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Dé Beheermakelaar of langskomen. 


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem