SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Hypotheek & Pensioen - De Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij
Terug naar Persoonlijke situatie

Hypotheek & Pensioen

Het is niet eenvoudig om een goed inzicht te krijgen in uw financiële situatie als u straks met pensioen gaat. Hoe hoog is uw inkomen, waar bestaat dit uit en welke uitgaven heeft u? Kortom, wat blijft er over om van te leven. Is dit vergelijkbaar met uw inkomen nu? Wat zijn er eventueel voor mogelijkheden om dit inkomen aan te vullen?


Staat u er wel eens bij stil hoe hoog u inkomen is als u met pensioen gaat? Kunt u dan wonen en leven zoals u dat wilt? 

Het is niet eenvoudig om een goed inzicht te krijgen in u financiële situatie als u straks met pensioen gaat. Hoe hoog is uw inkomen, waar bestaat dit uit en welke uitgaven heeft u? Kortom, wat blijft er over om van te leven. Is dit vergelijkbaar met uw inkomen nu? 

Uw pensioen

Nu ontvangt u iedere maand salaris. Als u met pensioen gaat, verandert dat. Uw inkomen bestaat dan uit:

 • AOW
 • Pensioen via werkgever 

Wanneer uw pensioen en AOW precies ingaan is onzeker. De AOW-leeftijd wordt de komende jaren verhoogd naar 67 jaar. Om de AOW en pensioen betaalbaar te houden moeten we langer doorwerken. Ook staan de pensioenuitkeringen onder druk door tegenvallende beleggingsresultaten bij de Pensioenfondsen.

Pensioeninzicht

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vindt u meer informatie over uw pensioen. Ook ontvang u ieder jaar een overzicht van uw pensioen, een zogenaamd UPO (Uniform Pensioen Overzicht). Daarop vindt u het pensioen waar u recht op heeft. Maar wat betekent dit concreet? Hoeveel is dit netto? En hoe zit het met pensioen dat bij een vorige werkgever is opgebouwd. Wilt u weten hoe jouw situatie er uit ziet als u met pensioen gaat? De adviseur van Hypotheek Visie brengt het graag voor u in kaart,

Dé Beheermakelaar kijkt niet alleen naar uw inkomen, maar ook naar uw uitgaven. Is uw hypotheek afgelost? Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek? Alleen zo krijgt u inzicht in het inkomen dat overblijft om van te leven.

Zelf regelen

Komt u tot de conclusie dat u inkomen vanaf u pensioendatum niet genoeg is om die leuke dingen te gaan doen die u voor ogen heeft? Dan kunt u zelf nog wat regelen via: 

 • Extra sparen in uw pensioenregeling. 
  Bij veel pensioenregelingen kunt u zelf ook extra sparen. Zo verhoogt u zelf uw pensioen.
 • Afsluiten lijfrenteverzekering. 
  U bouwt zo een kapitaal op. Dit kapitaal gebruikt u vanaf uw pensioendatum om uw inkomen aan te vullen. Heeft u een pensioengat en kunt u dit aantonen? Dan is de inleg voor deze lijfrente fiscaal aftrekbaar.
 • Opbouwen van vermogen. U zet zelf iedere maand of ieder jaar een bedrag opzij.
  Dit kan op een spaarrekening of door te beleggen.
 • Aflossen van uw hypotheek.
  Door uw hypotheek al af te lossen zijn uw maandlasten in de toekomst lager. Als u eenmaal met pensioen bent heeft u dan geen (of lagere) hypotheeklasten

Hoe u uw pensioeninkomen kunt verbeteren is geheel afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Vraag de hypotheekadviseur van Dé Beheermakelaar om advies.


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem