SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Spaarhypotheek - De Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij
Terug naar Hypotheken

Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek betaalt u elke maand rente over de lening. Daarnaast spaart u voor de aflossing van uw hypotheek door een spaarverzekering af te sluiten. Een spaarhypotheek bestaat dus uit twee onderdelen: de lening waar u rente over betaalt en de premie voor de spaarverzekering.


Kenmerken spaarhypotheek

  • Zekerheid dat u de hypotheek volledig aflost aan het einde van de looptijd
  • Uw maandlasten zijn vast
  • De hypotheekrente bepaalt het rendement van de spaarverzekering
  • Combinatie hypotheekverstrekker en verzekeraar ligt vast

Sparen voor aflossing

Met een spaarhypotheek weet u 100% zeker dat u het kapitaal opbouwt dat u nodig hebt om de hypotheek aan het einde van de looptijd af te lossen. Met de premie van de spaarverzekering bouwt u (belastingvrij) vermogen op. Het rendement van de spaarverzekering staat vast en is gelijk aan de rente die u betaalt. Aan het einde van de looptijd is het gespaarde bedrag gelijk aan uw hypotheekschuld en kunt u hiermee de lening volledig aflossen.

Relatie rente en premie

Het rendement van de spaarverzekering staat vast. Dit is gelijk aan de hypotheekrente die u betaalt. Als de rente voor een nieuwe rentevaste periode wordt vastgezet, wordt ook de premie opnieuw berekend. Stijgt de hypotheekrente, dan gaat u minder premie betalen. Daalt de rente, dan stijgt u premie.

Overlijdensrisicoverzekering

Met de spaarverzekering spaart u om uw hypotheek af te kunnen lossen. Maar u kunt in die verzekering ook meteen een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Met die  overlijdensrisicoverzekering kunt u de hypotheek aflossen bij overlijden. Bij de meeste hypotheekverstrekkers is het verplicht om bij het afsluiten van een hypothecaire lening ook een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Hypotheekrenteaftrek bij bestaande hypotheken

Sluit u een nieuwe hypotheek na 1 januari 2013? Dan heeft u alleen hypotheekrenteaftrek als u kiest voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Had u op 31 december 2012 al een hypotheek? Dan blijft u over uw bestaande spaarhypotheek gewoon renteaftrek behouden.

Maak een afspraak met de financieel adviseur van Dé Beheermakelaar financiële diensten om na te gaan of een spaarhypotheek past bij uw wensen en mogelijkheden.


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem