SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Wat wordt mijn maximale hypotheek in 2016? - Dé Beheermakelaar Financiële Diensten
Makelaardij
Terug naar Nieuws

Wat wordt mijn maximale hypotheek in 2016?

Het NIBUD heeft de Tweede Kamer geadviseerd over de leennormen voor hypotheken van 2016. Als de Tweede Kamer het advies overneemt, dan kunnen sommige huishoudens meer lenen en sommige juist minder. Wat betekent het voor jou?


Financieringslastpercentages omlaag
Waarschijnlijk wordt het voorstel in zijn geheel overgenomen. Dan komen de financieringslastpercentages in het nieuwe jaar iets lager te liggen dan in 2015. Deze percentages worden gebruikt om uit te rekenen hoeveel je van je inkomen aan je hypotheeklasten kan uitgeven. Daardoor kun je in 2016 met hetzelfde inkomen minder lenen. Uitzondering op de regel zijn de tweeverdieners met een inkomen boven de €  40.000. De meeste van hen kunnen in 2016 iets meer lenen, omdat het tweede inkomen meer meegerekend wordt.

102% woningwaarde
Vanaf 1 januari moet je meer eigen geld meenemen, omdat je nog maximaal 102% van de woningwaarde mag lenen. Of voor jou de leennorm van 2015 of 2016 gebruikt wordt, is afhankelijk van de datum waarop de hypotheekofferte is uitgebracht.

Zelf uitrekenen
Ben je inmiddels nieuwsgierig naar hoeveel jij kunt lenen in 2016 als het advies van NIBUD wordt overgenomen? Zorg er ook voor dat als je al een hypotheekberekening hebt laat maken, deze tijdig geüpdatet wordt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem