SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'beheermake_cms'@'localhost' (using password: YES) Welke gebeurtenissen hebben grote financiële gevolgen? - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Makelaardij
Terug naar Nieuws

Welke gebeurtenissen hebben grote financiële gevolgen?

Welke gebeurtenissen hebben grote financiële gevolgen? Je hebt jouw droomwoning gevonden. Bij jouw droomwoning hoort de perfecte financiering. En dus ga je om tafel zitten met een hypotheekadviseur die je helpt bij het regelen van de financiën. Eén van de zaken waar een goede hypotheekadviseur bij stil staat, is bij vervelende situaties die van invloed zijn op je financiën. Denk aan arbeidsongeschikt of werkloos raken. Een scheiding of het overlijden van je partner. Niet leuk om daar nu over na te moeten denken, maar wel verstandig.


​Je hebt jouw droomwoning gevonden. Bij jouw droomwoning hoort de perfecte financiering. En dus ga je om tafel zitten met een hypotheekadviseur die je helpt bij het regelen van de financiën. Eén van de zaken waar een goede hypotheekadviseur bij stil staat, is bij vervelende situaties die van invloed zijn op je financiën. Denk aan arbeidsongeschikt of werkloos raken. Een scheiding of het overlijden van je partner. Niet leuk om daar nu over na te moeten denken, maar wel verstandig. Uit onderzoek van de ING blijkt dat twee derde van alle huizenkopers niet weet of ze de hypotheeklasten wel kunnen blijven betalen  in geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een relatiebreuk. Door vooraf goed bij de consequenties stil te staan, kun je problemen voorkomen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om de financiële gevolgen te beperken.

Werkloos of arbeidsongeschikt raken

Het verliezen van je baan betekent vaak een flinke daling van je inkomen. Misschien heb je geluk en vind je al snel weer een nieuwe uitdaging. Maar wat als het wat langer duurt voordat je weer aan het werk bent? Of als je door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken? Kun jij je woonlasten dan blijven betalen of raak je in de problemen? Gelukkig kun je je voor deze financiële tegenslagen verzekeren. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een woonlastenverzekering. Met deze verzekering krijg je maandelijkse een uitkering bij arbeidsongeschiktheid en kun je je hypotheeklasten betalen. Met die verzekering kun je je ook verzekeren voor een inkomensdaling bij werkloosheid. Een fijn gevoel als dat is geregeld.

Overlijden partner

Als jij of je partner komt te overlijden, wil je er zeker van zijn dat de nabestaanden goed verzorgd achterblijven. Dat jij of je partner in het huis kan blijven wonen en dat er voldoende inkomen overblijft om te kunnen leven. Door het overlijden valt er vaak een inkomen weg. De achterblijvende partner kan dan wel een nabestaandenpensioen en/of een uitkering vanuit de overheid ontvangen. Een adviseur kan je inzicht geven in de inkomenssituatie bij het overlijden van jou of je partner. Zodat je weet of er dan voldoende inkomen overblijft of dat het belangrijk is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met een overlijdensrisicoverzekering kan het inkomen worden aangevuld of kan de hypotheek worden afgelost. Een adviseur kan je precies laten zien wat er mogelijk is.

Financiële gevolgen scheiden

Je belooft elkaar eeuwige trouw en wilt de rest van je leven met elkaar delen. Toch kan er een moment komen dat de liefde over is en je besluit uit elkaar te gaan. Een scheiding is niet alleen vervelend, maar heeft ook grote financiële gevolgen. Hiervoor kun je je niet verzekeren. Maar je kunt er bij het aangaan van je hypotheek wel bij stil staan. Koop je het huis op één of twee inkomens? Kies je voor een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Wanneer je gaat scheiden verandert er niet meteen iets aan je hypotheek. Als de woning van jullie allebei is, dan blijf je beiden aansprakelijk voor de hypotheek die je samen bent aangegaan. Totdat de woning verkocht is, of één van jullie de woning helemaal overneemt. Wil één van jullie in de woning blijven wonen, dan moet hij of zij ook de hele hypotheek overnemen. Natuurlijk wordt er wel eerst getoetst of je op basis van je inkomen de hele hypotheek kunt overnemen.

Om te zorgen dat de hypotheekrente in dat geval helemaal aftrekbaar blijft, moet de hypotheek op de juiste manier worden verdeeld. Meestal moeten dan de hypotheekvorm en de bij de hypotheek horende verzekeringen aangepast worden. Kan geen van jullie de hypotheek alleen betalen na de scheiding, dan moet het huis worden verkocht. Hoe dan ook ben je bij een scheiding gebaat bij goed advies van een deskundige financieel adviseur.

Onbezorgd wonen

Wil je weten of je je woonlasten kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt? Of dat een overlijdensrisicoverzekering nodig is? Of wil je weten hoe je de financiële gevolgen door een scheiding kunt beperken? Maak dan een afspraak met een adviseur van Hypotheek Visie. Hij geeft je inzicht in je financiële situatie. Zodat jij kunt bepalen of je voorzieningen moet treffen om onbezorgd te blijven wonen. 


© 2019 - Dé Beheermakelaar financiële diensten
Pixel Creation webdesign Arnhem